Samsung Flip – Display interactiv ce îmbunătățește învățarea

În ultimii ani, s-a pus o atenție sporită pe crearea unei clase digitale conectate.

Există o mare discrepanță digitală în rândul elevilor din America, deoarece aproape 30% dintre ei nu au acces la internet sau la dispozitive adecvate acasă. Această diferență digitală este considerată cea mai mare amenințare pentru dezvoltarea economică a comunităților în secolul al XXI-lea, conform Universității Purdue.

Totuși, există studii care arată beneficiile unei clase digitale. De exemplu, utilizarea displayurilor interactive a dus la creșterea implicării elevilor și la consolidarea colaborării între ei, conform unui raport. De asemenea, displayurile interactive pot îmbunătăți înțelegerea și pot crea un mediu de învățare mai incluziv, având în vedere că vizualul reprezintă aproximativ 66% din activitatea creierului.

Tehnologia ajută profesorii să îmbunătățească colaborarea, comunicarea și creativitatea.

Ce reprezintă o clasă digitală conectată? Este un mediu de învățare care permite profesorilor și elevilor să interacționeze între ei și cu conținutul educațional. Este un spațiu de colaborare care sprijină activitatea incredibilă din domeniul educației prin utilizarea eficientă a tehnologiei educaționale. Atunci când este proiectată și implementată corect, o clasă digitală conectată facilitează munca profesorilor, care pot folosi instrumentele de învățare preferate, redefinind astfel experiența elevilor.

Pentru a obține o clasă digitală conectată de succes, sunt necesare diverse tehnologii. Pe lângă displayurile interactive, este necesară utilizarea dispozitivelor de intrare, precum laptopuri, desktopuri, tablete și alte dispozitive, inclusiv smartphone-uri și tablete ale elevilor și profesorilor. Toate aceste dispozitive pot fi utilizate pentru colaborare în timp real în clasă sau într-un mediu la distanță, precum și pentru interacțiunea cu diverse medii, curriculumuri, fișiere și conținut web.

Tehnologii mai noi, cum ar fi software-ul Samsung DeX, permit profesorilor să extindă afișajul interactiv al tabletei sau smartphone-ului lor, astfel încât să poată interacționa cu acesta în timp ce se deplasează în clasă. Prin conectarea unei tablete sau a unui smartphone la un afișaj interactiv Samsung folosind DeX, profesorii pot crea o experiență puternică în clasă. Aceștia pot accesa orice aplicație educațională din Magazinul Google Play sau pot utiliza tableta sau smartphone-ul ca webcam, microfon, scaner de documente și instrument de prezentare.

Începeți cu implementarea ecosistemelor digitale

Ecranele interactive Samsung sunt o soluție ideală, deoarece funcționează cu majoritatea dispozitivelor și au mai multe opțiuni de conectivitate. Există mai mulți pași pe care veți dori să-i faceți, dar primul este să finalizați o evaluare a nevoilor de tehnologie. Ce tehnologie ai în prezent? Este funcțional? Puteți crește gradul de utilizare prin adăugarea unor investiții cheie, cum ar fi ecrane interactive sau tablete? Aveți propria echipă de tehnologie a informației sau va trebui să vă asociați cu un furnizor puternic de soluții tehnologice?