Digital out-of-home (DOOH)

Digital Out-Of-Home (DOOH) este un tip de publicitate outdoor ce însumează toate materialele digitale de promovare care ajung la consumatori, în exteriorul casei lor. 

Această metodă se bazează pe spații de tranzit, de așteptare, ori spații comerciale prin care trec foarte mulți oameni.

LED-urile pentru exterior

LED-urile pentru exterior reinventează experiența panoului publicitar pentru consumatori, cu o tehnologie de ultimă oră, în timp ce brandurile obțin o conexiune mai captivantă cu clienții lor.

DOOH are două tipuri de displayuri – LED și ecrane LCD outdoor RAV a amplasat sisteme profesionale DOOH pe străzile din București și Sibiu

LCD Outdoor

LCD Outdoor ofera informații și divertisment în locurile publice cu ajutorul ecranelor LCD de exterior. Pe acestea pot rula hărți și informații despre rute și itinerare în timpul expozițiilor și evenimentelor speciale; informații despre servicii în hub-urile aeroportului, în stațiile de tren, de autobuz, metrou, săli de așteptare, comunicare și promoții în magazine și showroom-uri, centre de fitness, croaziere, trenuri etc.

RAV Insights

DOOH, cunoscut și sub numele de Digital Out-of-Home, reprezintă o formă de publicitate digitală care poate fi găsită în locații publice, precum mall-uri, stații de transport în comun, pe străzi, în aeroporturi, etc. În esență, este vorba despre afișaje publicitare digitale care sunt amplasate în zone cu trafic intens de oameni.

Aceste panouri publicitare digitale pot fi programate pentru a afișa conținut multimedia, cum ar fi imagini, videoclipuri sau animații, și pot fi actualizate în timp real prin intermediul unei conexiuni la internet. În acest fel, DOOH poate fi utilizat pentru a transmite mesaje publicitare actualizate și relevante pentru oameni în timpul tranzitului lor.

DOOH poate fi de asemenea personalizat pentru a fi mai eficient prin utilizarea datelor din surse precum GPS, rețele sociale sau traficul web. Aceste informații pot fi utilizate pentru a crea conținut publicitar personalizat, care să atragă atenția publicului țintă, generând astfel o mai mare interacțiune.

În concluzie, DOOH reprezintă o modalitate modernă și eficientă de publicitate, care poate fi utilizată pentru a ajunge la oameni în timp ce se află în mișcare, oferind astfel o mai mare vizibilitate și impact pentru mesajul publicitar.

DOOH, sau Digital Out-of-Home, este o formă modernă de publicitate digitală utilizată în locații publice. Iată care sunt principalele avantaje ale utilizării DOOH în publicitate:

  • Vizibilitate maximă: DOOH poate fi amplasat în zone cu trafic intens de oameni, cum ar fi mall-uri, stații de transport în comun, pe străzi sau în aeroporturi, ceea ce face ca publicitatea să fie văzută de un număr mare de persoane.
  • Interacțiune îmbunătățită: prin utilizarea datelor din surse precum GPS, rețele sociale sau traficul web, DOOH poate fi personalizat pentru a crea continut publicitar relevant și personalizat, care să atragă atenția publicului tinta și să genereze o mai mare interacțiune.
  • Flexibilitate: afișajele publicitare digitale pot fi programate pentru a afișa continut multimedia, cum ar fi imagini, videoclipuri sau animații, și pot fi actualizate în timp real prin intermediul unei conexiuni la internet, ceea ce le face foarte flexibile în ceea ce privește schimbarea și actualizarea mesajului publicitar.
  • Măsurare precisă a performanței: prin utilizarea tehnologiei digitale, DOOH poate oferi o măsurare precisă a performanței publicității, inclusiv numărul de afișări, interacțiuni și impactul publicitar.

În concluzie, utilizarea DOOH în publicitate poate aduce numeroase avantaje, precum o vizibilitate maximă, o interacțiune îmbunătățită, flexibilitate în actualizarea mesajului publicitar și o măsurare precisă a performanței.

Publicitatea DOOH se diferențiază de publicitatea tradițională prin faptul că utilizează panouri publicitare digitale în locul afișelor tipărite sau a reclamelor TV sau radio. Astfel, publicitatea DOOH poate fi actualizată în timp real și poate fi programată să afișeze conținut multimedia, cum ar fi imagini, videoclipuri sau animații.

DOOH poate fi amplasat în locații cu trafic intens, cum ar fi mall-uri, stații de transport în comun sau aeroporturi, ceea ce poate crește vizibilitatea și impactul mesajului publicitar.

Pe de altă parte, publicitatea tradițională utilizează în general afișe tipărite, reclame TV sau radio, și nu poate fi actualizată în timp real sau personalizată în funcție de datele publicului. Amplasarea afișelor tradiționale poate fi limitată la anumite locații, ceea ce poate reduce numărul de oameni care văd mesajul publicitar.

Da. Senzorii pot fi integrați în panourile publicitare DOOH pentru a colecta informații precise privind traficul și publicul țintă.

În acest fel, se poate oferi publicității o mai mare eficiență în utilizarea bugetului și o mai mare interacțiune cu publicul.

Există mai multe tipuri de senzori care pot fi utilizați în panourile publicitare DOOH, cum ar fi:

  1. Senzori de mișcare – Acești senzori detectează mișcarea umană în jurul panoului publicitar și pot furniza informații despre numărul de oameni care trec prin acea zonă.
  2. Senzori de prezență – Acești senzori pot detecta prezența oamenilor în apropierea panoului publicitar și pot oferi informații despre timpul petrecut în fața panoului.
  3. Senzori de temperatură și umiditate – Acești senzori pot măsura temperatura și umiditatea din zona panoului publicitar, oferind publicitarilor informații despre condițiile meteorologice și influențele acestora asupra traficului.
  4. Senzori de luminozitate – Acești senzori pot măsura luminozitatea din zona panoului publicitar și pot oferi informații despre momentele optime pentru afișarea publicității.
  5. Senzori de recunoaștere facială – Acești senzori pot recunoaște fețele oamenilor care se află în fața panoului publicitar și pot furniza informații demografice despre publicul țintă.

Integrarea senzorilor în panourile publicitare DOOH poate fi realizată prin intermediul unor tehnologii precum Internet of Things (IoT), Machine Learning și Artificial Intelligence (AI).

În acest fel, datele colectate de senzori pot fi prelucrate și analizate în timp real, oferind publicitarilor informații precise și utile pentru a îmbunătăți eficiența campaniilor lor publicitare.

 

Surse:

Alte soluții oferite