Ceasoficare

Ceasoficarea este esențială pentru sincronizarea timpului în diverse domenii, de la transport public la clădiri industriale.

Aceasta asigură că dispozitivele și sistemele funcționează în acord cu un standard de timp comun, îmbunătățind eficiența, coordonarea și managementul productivității.

Sistemul de ceasoficare se compune dintr-un ceas principal care este conectat la o antenă GPS și transmite informații de timp către ceasurile secundare situate în proximitatea ceasului principal.

Ceasoficarea reprezintă crearea de ceasuri publice a căror funcționare este asigurată prin transmiterea unor impulsuri electrice de la un centru de control. Sistemul de sincronizare și referință a orei garantează că monitorizarea și controlul rețelelor și a perifericelor și instrumentelor conectate la acestea funcționează în sincron unul cu celălalt.

Înființată în 1938, MOBATIME dezvoltă, proiectează, produce și testează majoritatea produselor sale în Elveția. MOBATIME este recunoscut ca un adevărat centru de excelență în domeniul soluțiilor de sincronizare a timpului și frecvenței.

Bazându-se pe inovația și precizia elvețiană, soluțiile noastre de ceasoficare integrează o varietate de echipamente și sisteme de la MOBATIME, ce includ:

 • Ceasuri analogice și digitale
 • Ceasuri de interior și de exterior
 • Ceasuri stradale
 • Ceasuri florale
 • Servere pentru sincronizarea timpului
 • Difuzoare pentru anunțuri, notificări și alarmare
 • Tabele de scor
 • Platforme software pentru cronometraj

Astfel, soluțiile de ceasoficare MOBATIME aduc un echilibru perfect între estetică, funcționalitate și tehnologie de ultimă generație.

Studiu de caz

Implementând soluții de ceasoficare la Aeroportul Internațional Iași, RAV a îmbunătățit coordonarea activităților.

Soluțiile de sincronizare a timpului sunt esențiale în gestionarea eficientă a activităților aeroportuare, asigurând coordonarea precisă a pasagerilor, bagajelor și zborurilor în întreaga infrastructură a aeroportului. Acestea aduc o serie de avantaje, printre care precizia datelor radar și a schimbului de date, o securitate ridicată cu o disponibilitate de 99,999% pentru a evita pierderea sincronizării, și optimizarea funcționării tuturor sistemelor și ceasurilor din aeroport. 

Prin utilizarea Protocolului de Timp în Rețea (NTP) sau a Protocolului de Timp de Precizie (PTP), sistemele și ceasurile din aeroport pot fi sincronizate cu o sursă comună de timp, asigurând astfel o performanță optimă.

RAV Insights

Sistemele de ceasoficare sunt soluții tehnologice utilizate pentru a afișa și sincroniza precis timpul în diverse medii. Acestea constau într-un ansamblu de ceasuri conectate între ele și controlate de o unitate centrală. Funcționarea se bazează pe sincronizarea ceasurilor prin intermediul unui semnal de referință comun, asigurând astfel afișarea aceluiași timp corect pe toate ceasurile.

RAV este un furnizor  și integrator de soluții profesionale audio-video. Aceștia furnizează soluții de ceasoficare MOBATIME. Aceste soluții dezvoltate de MOBATIME sunt recunoscute pentru calitatea și precizia lor în afișarea și sincronizarea timpului. RAV integrează și configurează cu profesionalism echipamentele MOBATIME, oferind clienților săi soluții de ceasoficare avansate și fiabile, care pot fi adaptate nevoilor specifice ale fiecărui proiect.

Pentru a fi considerat eficient și ușor de utilizat, un sistem de ceasoficare ar trebui să aibă următoarele funcționalități și caracteristici:

 1. Afișaj digital clar și ușor de citit.
 2. Sincronizare automată a timpului pentru toate ceasurile.
 3. Setări flexibile pentru personalizarea parametrilor.
 4. Interfață intuitivă și ușor de utilizat.
 5. Durabilitate și fiabilitate în funcționare.
 6. Integrare cu alte sisteme și dispozitive.
 7. Suport tehnic și asistență în caz de probleme.

Implementarea sistemului de ceasoficare într-o organizație aduce numeroase beneficii și contribuie semnificativ la optimizarea gestionării timpului și a programelor de lucru. Iată câteva aspecte relevante:

 1. Sincronizarea precisă a ceasurilor: Sistemul de ceasoficare asigură sincronizarea exactă a tuturor ceasurilor din locație, eliminând discrepanțele și diferențele de timp. Acest lucru permite angajaților să aibă o referință comună și exactă pentru programarea și coordonarea activităților.

 2. Eficiența în programare și planificare: Cu ajutorul sistemului de ceasoficare, organizația poate optimiza procesul de programare și planificare a activităților. Angajații pot fi informați rapid cu privire la programul de lucru, termenele limită și evenimentele importante, ceea ce duce la o mai bună organizare și eficiență în desfășurarea sarcinilor.

 3. Gestionarea precisă a timpului de lucru: Sistemul de ceasoficare poate înregistra și gestiona cu precizie timpul de lucru al angajaților. Acest lucru facilitează urmărirea și calcularea orelor lucrate, salarizarea corectă și respectarea regulamentelor privind timpul de lucru și pauzele.

 4. Controlul accesului și securitatea: Unele sisteme de ceasoficare pot fi integrate cu sisteme de control al accesului, permițând monitorizarea și înregistrarea accesului angajaților în diferite zone sau departamente. Aceasta contribuie la creșterea nivelului de securitate și control în cadrul organizației.

 5. Raportare și analiză: Sistemul de ceasoficare poate genera rapoarte și analize relevante referitoare la timpul de lucru, absențe, prezențe și alte aspecte legate de gestionarea timpului. Aceste informații pot fi utilizate pentru evaluarea performanțelor, optimizarea resurselor umane și luarea deciziilor strategice.

În concluzie, implementarea sistemului de ceasoficare într-o organizație poate aduce o serie de beneficii, cum ar fi o mai bună organizare a timpului și a programelor de lucru, eficiență sporită, control îmbunătățit și securitate în ceea ce privește accesul și utilizarea resurselor, precum și informații valoroase pentru raportare și analiză.

Alte soluții oferite